Escape The City

Escape The City mountainbike routes zijn ontwikkeld door Trailgrip en bieden off-road ervaringen vanuit de stad aan. Op de routes ontdek je verrassend mooie omgevingen en natuurschoon met elkaar verbonden via rustige wegen. Even de drukte van de stad achter jou laten en de batterijen opladen.

Onze routes

Uitdagende single tracks

Brussel – Villers-la-Ville

Into the woods

101km 1600m 58%

Deze zware en uitdagende route is een beproeving zelfs voor de meer ervaren mountainbiker. Laat je verrassen door de hoeveelheid bos en natuurlijke uitdagingen deze regio te bieden heeft. Maak je liever een tweedaags avontuur van deze tocht? Overnachten nabij de ruïnes van abdij Villers-la-Ville is een aanrader!

Kasteel Cortewalle in Beveren

Antwerpen - Nieuwkerken-waas

Waaslandroute

64km 170m 28%

Escape the city Antwerpen - Nieuwkerken-waas laat je het Waasland verkennen via veld- en buurtwegels, bossen, parken,... Naast de uitgestrekte rustige velden vormen het Neuzenbergbos in Zwijndrecht, de Haasdonkse bossen en het Sint-Annabos in Antwerpen een ideaal terrein voor de mountainbiker.

Mountainbiken in Hallerbos

Brussel - Hallerbos

Zennevallei

66km 740m 44%

Deze bosrijke route leidt je vanuit Brussel door het Lembeekbos en Bois Du Bailly naar het Hallerbos, bekend om zijn prachtige bloementapijten van wilde Hyacinten. Langs het kasteel van Beersel en de Zennebeemden fiets je opnieuw de hoofdstad in. Het hippe Marcel Bike Café is de uitgelezen plaats om na te genieten van deze uitdagende route.

Mountainbiken in de heide in Klein schietveld Kalmthout by Trailgrip

Antwerpen - Kalmthout

Grand Tour d' Anvers 100

103km 280m 70%

Grand Tour d' Anvers 100 verzamelt het beste uit verschillende 'Escape The City' mountainbikeroutes. Een offroad percentage van 68% op meer dan 100 km is waar een unicum vlakbij een stad als Antwerpen. De route voert jou ondermeer naar het militair domein Klein Schietveld nabij Kalmthout en het Molenbos in Malle.

Mountainbiken in de omgeving van de kerncentrale in Doel by Trailgrip

Antwerpen - Doel

Atypisch Doel

94km 180m 31%

Een atypische route in deze reeks, het aandeel natuur en onverharde paden is eerder beperkt in vergelijking met onze andere routes. Toch bieden we deze route graag aan omdat ze jou meeneemt naar enkele bijzondere plaatsen. Je ontdek fort Liefkenshoek, de Deurganckdoksluis, het dorp Doel, de kerncentrale, uitgestrekte polderlandschappen, ...

Mountainbiken over singletracks doorheen het Sint-Anna bos op Linkeroever in Antwerpen by Trailgrip

Antwerpen - Steendorp

Linkeroever

77km 220m 48%

Je hoeft het niet ver te zoeken om je in Antwerpen uit te leven op singletracks in het bos. Dat bewijst deze mountainbikeroute die je de mogelijkheden van Linkeroever laat ontdekken. In Kruibeke sluit je aan op de blauw-groene lus van Sport Vlaanderen. De Burchtse weel vormt met enkele technische uitdagingen een leuke afsluiter van deze tocht.

Mountainbiken in Park Zandbergen Kontich by Trailgrip

Antwerpen - Kontich

Fortengordel

51km 160m 52%

Enkele Brialmontforten en parken worden via leuke paden en rustige wegen met elkaar verbonden en vormen zo deze unieke historische mountainbikeroute. Een hoogtepunt is ongetwijfeld park Zandbergen in Kontich, een waar mekka voor de geoefende mountainbiker. Ook de Hobokense polder en de verborgen singletrack ernaartoe zijn een verrassende ontdekking.

Mountainbiken in de heide in Klein schietveld Kalmthout by Trailgrip

Antwerpen - Brasschaat

Heideroute

69km 190m 60%

Deze bosrijke route vormt een absolute topper voor de geoefende mountainbiker. Via het Fort van Merksen, het historische Peerdsbos en de Antitankgracht bereik je Klein Schietveld. Dit heidegebied is een walhalla voor de mountainbiker. Park Mikhof, de E-10 plas, het fort van 's-Gravenwezel en park Groot Schijn vormen een groene toegangsweg tot Antwerpen.

Mountainbiken in rond de E10 plas Brasschaat by Trailgrip

Antwerpen - Malle

Kanalenroute

79km 200m 62%

Het Rivierenhof, park Groot Schijn en het gebied Ertbrugge vormen de ideale ontsnappingsroute aan de stad. Je ontdekt park Vordenstein in Schoten, een uitdagende helling langs de E19, de E10-plas en het Molenbos in Malle. Laat hier de route even los en geniet van singletracks die doorheen het bos slingeren. Je keert via de Antitankgracht en het fort van Borsbeek terug richting Antwerpen.

Mountainbiken in rond de fort omwalling in Borsbeek by Trailgrip

Antwerpen - Ranst

Landelijke route

38km 80m 47%

De 19de eeuwse forten van Borsbeek en Wommelgem, het Muizenbos in Ranst en het Rivierenhof in Deurne worden door veldwegels en natuurgebieden met elkaar verbonden tot deze verrassend groene route. Zowel qua afstand en technische vaardigheden is deze route ideaal voor een beginnend mountainbiker.

Geniet je van onze eendaagse mountainbike routes of de avontuurlijke overnighters? Trakteer ons dan gerust een koffie.

Wij vinden jouw privacy belangrijk!
Daarom plaatsen we enkel noodzakelijke cookies en bewaren we enkel anonieme gegevens van jouw bezoek voor statistieken. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld.
Wanneer u trailgrip.be verder bezoekt stemt u hiermee in.