Meetshovenbos

Een kort avontuur na een drukke werkweek, even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een overnachting in het bos, volop genieten van natuur en avontuur... Ontdek de Sub 24 hour Overnighter of s24o! Laat je verwonderen door de prachtige natuur, uitdagende single tracks en technische parcours in de Antwerpse achtertuin!

De begeleide s24o Meetshovenbos staat helemaal in het teken van waterlopen. Maar liefst zes riviervalleien vormen het decor van dit bikepackingavontuur. Natuurgebieden, bezienswaardigheden en bos wisselen elkaar continu af. Je zal versteld staan welke prachtige natuur en mountainbikewaardige paden er te ontdekken zijn in deze stedelijke omgeving.

De bikepackingtocht heeft een totale lengte van 142 km, gespreid over 24 uur, in een avond- en dagtocht. We reizen volledig zelfvoorzienend wat eten, drinken, kledij, en overnachting betreft. Uiteraard helpt Trailgrip je graag op weg en adviseren we jou over hoe je dit best aanpakt. Investeren in speciale bikepackingtassen is nog geen must, we bieden jou de mogelijkheid aan om bikepackingtassen bij ons te huren aan een gunstig tarief voor deelnemers.

Twee weken voor de aanvang van de reis organiseert Trailgrip een infoavond bij onze partner Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen. Op dit moment delen we heel wat tips uit en krijg je een uitgebreide briefing. Heb je bikepacking-tassen gehuurd dan ontvang je deze op de infoavond.

DAG 1

Antwerpen - Meetshovenbos | 61 km

Plaats van afspraak is bij onze partner Vitesse Coffee & Cycling nabij het treinstation Antwerpen Centraal. Bij een heerlijke Vitesse Cycling Coffee checken we even de mountainbikes waarna we ontsnappen aan de stadsdrukte via het fort van Borsbeek. Onverharde veldwegels tussen de weilanden rond Vremde voeren ons richting Lier. Op een verhard jaagpad dat ons doorheen uitgestrekte natuur langs de Grote Nete voert kunnen we enkele kilometers op adem komen. Tot we nabij Berlaar het verharde jaadpad inruilen voor de onverharde variant.

Overstromingsgebieden, bossen en weilanden zorgen voor een aangename afwisseling terwijl de Grote Nete onze richting bepaalt. Wanneer in Booischot de rivier voor het oosten kiest zetten wij onze tocht noordwaarts verder. In de laatste kilometers wisselen velden, natuur en sporadisch wat bebouwing elkaar snel af.

Wanneer Maria verschijnt in de Lourdes grot van Aarschot bereiken we onze overnachtingsplaats, de bivakzone Meetshovenbos. We vullen ons persoonlijk energiepeil aan en schuiven met een drankje rond een gezellig kampvuur. Wanneer de vermoeidheid het haalt van gezelligheid zoeken we de tarps op. Klaar voor een avontuurlijke nacht!

DAG 2

Meetshovenbos - Antwerpen | 81 km

Gesterkt door een gezond en energierijk ontbijt verlaten we het Meetshovenbos. In de voormiddag vormen de natuurreservaten in de Demer- en Laakvallei een prachtige omgeving voor ons bikepackingavontuur. Tussen Tremelo en Haacht wisselen we de Laak in voor de Dijle waar de Damiaanbrug een ideale plaats vormt om even op adem te komen.

De Dijle voert ons richting Mechelen waar we met uitzicht op de Nekker een welverdiend middagmaal verorberen. Een aaneenschakeling van natuurgebieden en reservaten voert ons verder richting de Rupel. Hier vormen de kleiputten van Terhagen en het recreatiedomein De Schorre samen een waar mountainbikeparadijs. Zowel conditie als technische vaardigheden kunnen hier stevig op de proef gesteld worden!

Wanneer we onze route noordwaarts verder zetten ligt nabij Kontich park Zandbergen op onze route. Het park heeft zijn naam niet gestolen en het vormt dan ook een prachtig gebied om je als mountainbiker volledig uit te leven.

Met de laatste energie die nog rest in de benen zetten we ons avontuur verder richting de eindhalte, Vitesse Coffee & Cycling. Voor onze wegen scheiden heffen we nog een laatste maal het glas op vermoeiende maar bijzondere prachtig bikepackingervaring!

Start- en eindpunt

Start- en eindpunt van deze reis is bij onze partner Vitesse Coffee & Cycling nabij het station Antwerpen Centraal. Deze locatie is voor deelnemers uit Antwerpen goed bereikbaar vanwege de centrale ligging.

Voor deelnemers die van verder komen is deze afspraakplaats uiteraard perfect bereikbaar met de trein. Wie met de auto wenst te komen kan deze kwijt in de ondergrondse parking onder het stationsgebouw aan de geldende tarieven. Hou hierbij dat het station gelegen is in de lage emissie zone. Vlak buiten de LEZ zijn er enkele parkings waar de wagen gratis maar onbewaakt kan achter gelaten worden. Contacteer ons gerust wanneer je hier meer informatie over wenst.

Overnachtingen

Bij Trailgrip reizen delen avontuur en natuur een gezamenlijke hoofdrol. Verwacht dus geen luxueus bed maar verlekker je op een kampvuur en een warme slaapzak.

Trailgrip voorziet voor deze reis enkele tarps, dit zijn waterdichte zeilen die ons beschermen tegen wind en eventuele lichte neerslag. De tarps worden tussen onze fietsen of bomen gespannen. Hierdoor kunnen we als ware avonturiers bivakkeren onder de sterrenhemel in de vrije natuur.

Het al dan niet slagen van een bikepackingweekend wordt in grote mate bepaald door de weersomstandigheden. Bij ongunstige weersomstandigheden zullen de deelnemers ten laatste 24 voor aanvang van de reis gecontacteerd worden en eventueel wordt een nieuwe datum vastgelegd.

Maaltijden

Wie sport heeft nood aan energie! Trailgrip voorziet degelijke gevriesdroogde maaltijden en de nodige energiesnacks voor onderweg. Voorzie voldoende mogelijkheden om water met je mee te nemen bijvoorbeeld drinkbussen of een Camelbak. Het is handig als deze reeds gevuld zijn. Onderweg is er tevens de mogelijkheid om deze bij te vullen.

Benodigdheden

Als deelnemer dien je te beschikken over de onderstaande uitrusting. We adviseren je graag bij een eventuele aankoop. Of misschien kan je bepaalde zaken wel lenen van vrienden of familie?

 • Een degelijke mountainbike
 • Fietshelm
 • Slaapzak en matje
 • Eetlepel en beker
 • Fietskledij en -schoenen
 • Reserve binnenband
 • Drinkbus en/of Camelbak
 • Fietsverlichting en hoofdlamp

Starten met bikepacking kan een serieuze hap uit het budget nemen. Daarom bieden wij onze deelnemers de mogelijkheid om bikepacking tassen te huren. Tijdens het online reserveren kan je aangeven welke zaken je wenst te huren.

Een gedetailleerde paklijst ontvang je twee weken voor de aanvang van de reis tijdens de infoavond.

Verzekering

Elke deelnemer van een reis georganiseerd door Trailgrip dient verzekerd te zijn voor de volledige duur van de reis voor lichamelijke ongevallen, rechtsbijstand & burgerlijke aansprakelijkheid.

Trailgrip raadt hiervoor de verzekering van de Vlaamse Wielerbond - VWB aan. Naast verzekering biedt een lidmaatschap bij de VWB verschillende voordelen op. Bovendien wordt uw lidmaatschap bij de VWB door verschillende mutualiteiten geheel of gedeeltelijk terugbetaald. Meer info

Annulatie

U kan uw boeking annuleren tot 30 dagen voor het vertrek. U krijgt het betaalde bedrag terug met inhouding van 5% administratiekosten.

Bij een annulatie tussen de 30 en de 7 dagen voor het vertrek houden wij 25% van het betaalde bedrag af. Vanaf 7 dagen voor het vertrek is een terugbetaling bij annulering van de reis niet meer mogelijk.

Meer info, zie algemene voorwaarden.

Inbegrepen

Onderstaande items zijn inbegrepen in de prijs en worden verzorgd door Trailgrip.

 • Een avondmaal*
 • Een ontbijt*
 • Een middagmaal*
 • 6 Energierepen per deelnemer
 • Thee en koffie
 • Gebruik van kookuitrusting
 • Tarps als bescherming tijdens de overnachtingen
 • Gebruik van herstelgereedschap fietsen
 • Uitgestippelde mountainbiketochten
 • Dagelijkse briefing
 • Professioneel advies en begeleiding

*De maaltijden onderweg bestaan uit gevriesdroogde voeding. Dit is de perfecte oplossing voor reizen waarbij het volume en gewicht van de bagage een belangrijke rol spelen. Het aanbod is groot, de kwaliteit en smaak variërend. Het Trailgrip team heeft op basis van ervaring een heerlijke selectie samengesteld voor de deelnemers.

Niet inbegrepen

Onderstaande zaken zijn niet inbegrepen in de prijs.

 • Verplaatsing van en naar de uitvalsbasis
 • Verzekeringen (zie praktisch)
 • Huur bikepacking-tassen
 • Mountainbike
 • Persoonlijke fiets- en kampeeruitrusing (zie praktisch)

Prijs

€ 85.00 p.p.

deelnemers per boeking

Minimaal 2 - Maximaal 6

Start- en eindpunt

Vitesse Coffee & Cycling

Overnachtingen

1 x back to basics

Totale afstand

142.00 kilometer

Totale stijging

350 meter

Technisch niveau

Conditie

Luxe niveau

Beschikbare periodes

 • Geen beschikbare periodes.

Wij vinden jouw privacy belangrijk!
Daarom plaatsen we enkel noodzakelijke cookies en bewaren we enkel anonieme gegevens van jouw bezoek voor statistieken. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld.
Wanneer u trailgrip.be verder bezoekt stemt u hiermee in.